Ivekovićeva ul. 2, 10000, Zagreb
+385 1 7999 201
info@aramon.hr

Često postavljana pitanja

Primarno Hrvatska ali i zemlje regije, odnosno okruženja.
Nema „pisanih“ ili apsolutnih garancija. U pravilu, radi se o zajedničkom radu i projektu, gdje konačne odluke donosi klijent.
Suvremeni business zahtijeva dvije visoko razvijene i stručne poslovne funkcije bez kojih je nemoguće opstati na tržištu – prodaja i financije. Za najveći dio malih i srednje velikih trgovačkih društava preskupo je angažirati kvalitetne managere u tim segmentima za stalno. I sami poslovi se pojavljuju u intervalima – nekad intenzivno, nekad u osjetno manjem obujmu. Angažiranje vanjskih managera na projektnom ili savjetodavnom principu pokazuje se kao optimalno rješenje – kako s aspekta cijene, tako i s aspekta postizanja zadovoljavajućih rezultata.
Prije svega, 30-godišnje iskustvo, u privatnom sektoru, i u različitim djelatnostima, dominantno u malim i srednjim trgovačkim društvima (SME). Zatim, tu je i uspješna kombinacija iskustva u bankarskom sektoru (financiranje poduzeća) i rada u privatnom, realnom sektoru. Zbog fokusa na rezultat, njegovo mjerenje i plaćanje prema postizanju ugovorenog rezultata. Radi poslovnog integriteta i maksimalne profesionalnosti temeljenih na brojnim referencama kroz 30 godina. Ponekad do maksime – „angažirali ste nas i plaćate nas da Vam kažemo ono što ne želite čuti“.
Zavisi o vrsti usluge, njezinom trajanju i vrsti angažmana Aramona. Može biti paušalni iznos, kombinacija paušalnog dijela i naknade za uspješnu realizaciju („success fee“), može uključivati i određeni postotak u periodu, vezan uz konkretan zadatak i rezultat. Za konkretne informacije nužan je direktni kontakt i razgovor.
Zavisi o vrsti usluge koja se ugovara. Kod projektnih zadataka radi se o kraćem periodu (nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci), a u slučaju ugovaranja dugoročnih usluga rezultati mogu obuvatiti duži period ali i u kontinuitetu kroz duže vremensko razdoblje.
Da, moguće je dogovoriti probni period – mjesec do dva, kratko upoznavanje i preliminarna poslovna analiza, uz plaćanje primjerene paušalne naknade. S druge strane, može se ugovoriti i višegodišnji poslovni odnos, pri čemu Aramon nastupa kao „interni odjel“ klijenta.